Luchtvaartsector wil af van groeiende claimcultuur
Thursday, October 11, 2018

De luchtvaartsector wil af van de claimcultuur die is ontstaan door EU-verordening 261. Door die regeling hebben reizigers recht op honderden euro’s bij langdurige vluchtvertraging. Dat kost luchtvaartmaatschappijen handenvol geld en leidt soms zelfs tot faillissementen.

Het Duitse Small Planet Airlines kondigde onlangs aan financiële problemen te hebben door enkele grote vertragingen deze zomer en de daarmee gepaard gaan de compensatieclaims. Ook de schuldenlast van het omgevallen Britse Monarch Airlines bestond voor een aanzienlijk deel uit claims van passagiers.

Volgens directeur-generaal Montserrat Barriga van branchevereniging ERA drukken de claims, die het gevolg zijn van EU-verordening 261 uit 2004, zwaar op de balans van sommige airlines. “Er is een cultuur ontstaan waarbij reizigers honderden euro’s vergoeding vragen en krijgen, terwijl het ticket soms enkele tientjes kostte. Dat gaat op de lange termijn zijn tol eisen.” De European Regions Airlines Association (ERA) wil laten onderzoeken of de EU-regels te wijzigen zijn. Dat werd al eens eerder geprobeerd, maar zonder succes.

De luchtvaartsector klaagt al jaren over de hoge vergoedingen bij vluchtuitval, langdurige vertraging of instapweigering. Claimbureaus, die tegen betaling passagiers helpen hun vergoeding te krijgen, worden gezien als profiteurs, die het claimgedrag alleen maar aanjagen

 

Read on

https://www.zakenreisnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/luchtvaartsector-wil-af-van-groeiende-claimcultuur?utm_source=Luchtvaartnieuws+-+Zakenreisnieuws&utm_campaign=f1066e10f1-EMAIL_CAMPAIGN_2018_10_10_07_39&utm_medium=email&utm_term=0_df5c469e6c-f1066e10f1-69098153

      
No comments yet

Add/Edit Comment 
Name *
eMail  Will not be published!
Homepage  Will not be published!
Comment *
 notify_on_reply  (email_required)
Note that your comment after submission has to be approved.
Thanks for your understanding.
Note: If you are a registered user, on login these form fields
will be pre-filled with your information.