Meer geld terug bij treinvertraging hele EU
Friday, November 16, 2018

Treinreizigers in de hele EU krijgen als het aan het Europees Parlement ligt in de nabije toekomst hogere compensaties bij vertragingen of annuleringen van treinen. Wie een lang traject wil afleggen moet dat op één ticket kunnen doen, ook over de grens heen. Mensen met een beperking hebben recht op kosteloze hulp en het moet eenvoudiger worden om fietsen mee te nemen.

Het parlement stemde voor een herziening van de passagiersrechten en -verplichtingen die de ongelijkheid tussen EU-landen moet opheffen. Passagiers die hun reis voortzetten ondanks vertragingen krijgen recht op terugbetaling van de helft van hun treinkaartje bij een vertraging van 60 tot 90 minuten, 75 procent bij een vertraging tussen 91 en 120 minuten en 100 procent boven de twee uur. Passagiers moeten overal in de EU alles kunnen terugkrijgen, of in elk geval het deel dat ze niet hebben afgelegd, als ze besluiten hun reis af te breken in geval van ernstige vertragingen, ook bij overmacht.

Europarlementariër Dennis de Jong (SP) is verheugd: "Bij elke vertraging langer dan een uur hoort financiële compensatie. De maatschappij moet ook vervangend vervoer en zo nodig een hotelovernachting regelen."

 

Read on

https://www.zakenreisnieuws.nl/nieuws/categorie/22/spoorwegen/meer-geld-terug-bij-treinvertraging-hele-eu?utm_source=Luchtvaartnieuws+-+Zakenreisnieuws&utm_campaign=8221ae5cc1-EMAIL_CAMPAIGN_2018_11_15_09_47&utm_medium=email&utm_term=0_df5c469e6c-8221ae5cc1-69098153

 

      
No comments yet

Add/Edit Comment 
Name *
eMail  Will not be published!
Homepage  Will not be published!
Comment *
 notify_on_reply  (email_required)
Note that your comment after submission has to be approved.
Thanks for your understanding.
Note: If you are a registered user, on login these form fields
will be pre-filled with your information.