Vlaamse toerisme herstelt zich na aanslagen 2016: "De moeilijke periode is voorbij"
Monday, April 16, 2018

De toeristische sector in Vlaanderen heeft zich hersteld na de aanslagen in 2016. Het aantal ontvangen toeristen groeide in 2017 met 8 procent tegenover 2016 en klokte 2 procent hoger af dan het vorige recordjaar 2015. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) looft 'de veerkracht' van de sector.

In maart raakte al bekend dat de toeristische sector uit het dal was geklommen. Uit cijfers van de maanden januari tot november 2017 bleek dat Vlaanderen 8 procent meer toeristen mocht verwelkomen. Vandaag raakten de definitieve cijfers bekend. 

Daaruit blijft dat Vlaanderen vorig jaar 12,8 miljoen toeristische aankomsten noteerde. Dat zijn er 8 procent meer dan in 2016. Het aantal toeristische aankomsten ligt ook 2 procent hoger dan in 2015, het vorige recordjaar. Het aantal aankomsten van binnenlandse toeristen steeg 3 procent en vooral de buitenlandse bezoekers zijn terug: plus 13 procent.

read on

https://www.demorgen.be/binnenland/vlaamse-toerisme-herstelt-zich-na-aanslagen-2016-de-moeilijke-periode-is-voorbij-ba60f97b/

      
No comments yet

Add/Edit Comment 
Name *
eMail  Will not be published!
Homepage  Will not be published!
Comment *
 notify_on_reply  (email_required)
Note that your comment after submission has to be approved.
Thanks for your understanding.
Note: If you are a registered user, on login these form fields
will be pre-filled with your information.