Europees akkoord over oneerlijke concurrentie luchtvaart
Monday, December 17, 2018

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad van Ministers hebben voorlopige overeenstemming bereikt over nieuwe regels die eerlijke concurrentie in de luchtvaart moeten waarborgen. Door de nieuwe regels wordt het gemakkelijker om een onderzoek te starten naar marktverstorende praktijken.

Hierbij kan het gaan om voordelen bij het gebruik van luchthavendiensten of oneerlijke prijsstellingen door niet-Europese maatschappijen die schadelijk is voor airlines uit de EU.  Volgens de overeengekomen regels wordt het ook mogelijk om maatregelen te nemen in het geval er inderdaad sprake blijkt van oneerlijke concurrentie.

De maatregel is vooral bedoeld om de groei van luchtvaartmaatschappijen uit de Golfregio een halt toe te roepen. Europese luchtvaartmaatschappijen en vakbonden vrezen al langer dat de door staatssteun gefinancierde megacarriers steeds meer van hun klandizie en op termijn ook banen zullen wegkapen. Zij hameren op het belang van een 'level playing field'.

 

Read on

https://www.zakenreisnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/europees-akkoord-over-oneerlijke-concurrentie-luchtvaart?utm_source=Luchtvaartnieuws+-+Zakenreisnieuws&utm_campaign=f0cc7063bf-EMAIL_CAMPAIGN_2018_12_14_11_42&utm_medium=email&utm_term=0_df5c469e6c-f0cc7063bf-69098153

 

      
No comments yet

Add/Edit Comment 
Name *
eMail  Will not be published!
Homepage  Will not be published!
Comment *
 notify_on_reply  (email_required)
Note that your comment after submission has to be approved.
Thanks for your understanding.
Note: If you are a registered user, on login these form fields
will be pre-filled with your information.