10 things your online customers DON'T want
Friday, August 17, 2018
Online travel booking sites have the highest abandonment rates of any industry, with 81.1% of visitors leaving without completing a booking in the first quarter of 2018. Read: TravelMole 07/08/2018 [1]Links:
------
[1] https://abto.us17.list-manage.com/track/click?u=723596a5190d3e500b2f8daac&id=563827a8f3&e=3ba6b3207e Read more
FR: Le sud de la Méditerranée est de retour
Friday, August 17, 2018
Après des performances encourageantes en 2017, les destinations des rives sud de la Méditerranée sont bel et bien de retour sur le marché. Lire: Echo Touristique 03/08/2018 [1]

Links:
------
[1] https://abto.us17.list-manage.com/track/click?u=723596a5190d3e500b2f8daac&id=4d1858bb72&e=3ba6b3207e Read more
Piloten Air France dreigen wéér met staking
Friday, August 17, 2018
Philippe Evain, voorzitter van de grootste pilotenvakbond (de SNPL) van de Franse luchtvaartmaatschappij, waarschuwt voor een staking van vijftien dagen indien de toekomstige CEO van Air France-KLM de loononderhandelingen niet hervat. Dat schrijven diverse Franse media die zich baseren op berichtgeving in Le Parisien. Lees: TravelPro 14/08/2018 [1]Links:
------
[1] https://abto.us17.list-manage.com/track/click?u=723596a5190d3e500b2f8daac&id=bba40bb8ef&e=3ba6b3207e Read more
“Door vast te houden aan hun looprekjesmarketing lopen merken gigantische marktaandelen mis”
Friday, August 17, 2018
Vergeet de senioren, hier komen de silver ones. Vijftigers en zestigers die in een nieuwe levensfase arriveren, maar zich nog lang niet oud voelen. Mensen met veel geld en met veel tijd om het te spenderen, en toch blijft deze lucratieve doelgroep grotendeels een unserved audience. Filip Lemaitre, die de term uitvond en er recent een boek over schreef, moedigt bedrijven en organisaties aan om zich veel beter in te leven in de silver ones. "Wie deze groep wil bereiken, moet wegblijven van ... Read more
Des voyages spatiaux bientôt dans vos GDS ?
Friday, August 17, 2018
Les premiers vols touristiques en apesanteur sont attendus pour 2019. Les deux entreprises qui font la course en tête, explique que d'ici quelques mois, elles seront en mesure de proposer les premiers vols touristiques à 100 kilomètres du sol.

Virgin Galactic, fondée par le milliardaire britannique Richard Branson, et Blue Origin, par le milliardaire Jeff Bezos, patron d'Amazon, se font la course pour être les premières à se lancer sur le marché du tourisme spatial. Toutes deux ... Read more
Le canadien Benjamin Smith nommé à la tête d'Air France-KLM
Friday, August 17, 2018
Benjamin Smith est le nouveau directeur général du groupe franco-néerlandais. Un poste inusité. La présidence non exécutive de la compagnie reste assurée par Anne-Marie Couderc, l'actuelle présidente par intérim, l'évolution des contours de ce poste devant être annoncée "dans les meilleurs délais". Il serait question d'un maintien au moins jusqu'au renouvellement de l'essentiel des mandats des administrateurs, prévu courant 2019.

read on ... Read more
Vakbonden richten zich ten einde raad tot aandeelhouders Ryanair
Friday, August 17, 2018
Zeven Europese vakbonden, waaronder ook de Belgische LBC, roepen de aandeelhouders van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair op druk uit te oefenen om het businessmodel te veranderen en zeggen in één adem het management de wacht aan. Ze doen dat in een open brief [1] aan de aandeelhouders.

"We richten ons tot jullie in een ultieme poging om een vreedzame oplossing te vinden voor de huidige onrust bij de werknemers", begint de open brief. "Na maanden van frustrerende gesprekken, ... Read more
Screening vliegtuigpassagiers levert ruim 800 hits in politiedatabank op
Friday, August 17, 2018
Dankzij de screening van de gegevens van vliegtuigpassagiers is de politie de afgelopen maanden al 834 mensen op het spoor gekomen die geseind staan in de politiedatabank. Dat schrijft De Tijd en bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Sinds begin april screent een speciale dienst van de federale politie, douane en veiligheidsdiensten de gegevens van passagiers op Belgische luchthavens. Op dit moment wordt ongeveer een derde van alle vliegtuigpassagiers gecontroleerd ... Read more
FNV: onderhandelingen met Ryanair mislukt
Friday, August 17, 2018
FNV Luchtvaart zegt dat de onderhandelingen met Ryanair over betere arbeidsvoorwaarden voor het cabinepersoneel in Eindhoven mislukt zijn. De vakbond dreigt nu met een ultimatum richting de Ierse prijsvechter.

Asmae Hajjari, bestuurder van FNV Luchtvaart, was de afgelopen dagen in Dublin om met Ryanair te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden. "Ik kom nu met lege handen terug."

See ... Read more
Canadees Ben Smith nieuwe topman Air France-KLM
Friday, August 17, 2018
De Canadees Ben Smith is officieel gepresenteerd als nieuwe CEO van Air France-KLM. De opvolger van de drie maanden geleden opgestapte Jean-Marc Janaillac krijgt de pittige taak om de piloten weer aan tafel te krijgen en een einde te maken aan de miljoenen kostende stakingen bij Air France.

Smith komt over van Air Canada, waar hij nu nog Chief Operating Officer is. "Ik feliciteer Ben Smith van harte en wens hem vanzelfsprekend veel succes. Het is goed voor de groep dat er na het vertrek ... Read more